Kérdés és válasz Steve Maxwellel: Hogyan egyek, ha izmot akarok építeni?

2015/01/16. - írta: Csillik Árpád

art-3160-01.jpg

Kérdés: Úgy hallottam, hogy a napi legfeljebb háromszori étkezést javaslod, de a kizárólag háromszori étkezés megbukott, mert úgy tűnik, mintha túl kevés lenne. Nem tömegnövelek, de nem szeretném elveszíteni azt az izmot, amim van.

Válasz: Vésd az eszedbe ezt: nem edzéssel építesz izmot; az edzés lebontja az izomzatot. Az edzés legyengít.

A PIHENÉS építi az izmot. „Lebontod” a testedet az edzéssel, hogy a PIHENÉSSEL megjavítsd, és ERŐSEBBEN térj vissza a terheléshez.
Ez az ADAPTÁCIÓ.

Ha egész nap eszel, akkor nem pihenteted a rendszert; több idegi energiát használsz, mint gondolnád, hogy megemészd mindazt, amit megettél. A módszere annak, hogy erősen térj vissza és izmot építs az az ésszerű étkezés, majd hagyjuk, az emésztőrendszert had végezze a munkáját, lebontsa az ételt és beépítse a tápanyagokat…ekkor engedjük meg a rendszernek, hogy PIHENJEN a következő étkezésig. Ezalatt az agy idegi energiát használ, remélhetőleg létrehozva az eredeti elképzelést.

Ha két, három vagy négy óránként eszel, az ételek soha nem lesznek teljesen megemésztve mielőtt még több kaját borítasz le a „pite lyukba”. (gyomrodba - szerk.)

És így az egész szervezetedben az emésztetlen ételmaradékkal végzed – mint egy mocskos motor. El akarod égetni azt tisztán, ember.

Az izomépítésnek van egy módja, amely hozzájárul a jó egészséghez. Először tisztítsd ki az emésztésed, így a rendszer nem hatékony. Aztán szabályozd a diétát – ez egyszerűsíti a folyamatot, nincs többé „túlszervezés”. Sőt, a leghanyagabb klienseket kivéve, a legtöbb vendégem már kevesebbet foglalkoznak az étellel és többet az étrenddel.  

(Nyilván itt Maxwell nem az étel minőségét helyezi háttérbe a rendszer javára. - a szerk.)

Fordította és szerkesztette: Csillik Árpád

Kövess Facebookon

Forrás: Maxwellsc

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borntomovement.blog.hu/api/trackback/id/tr577080397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása